PSC Questions on 17-11-11

1) who was appointed as Chief Mentor for Kerala’s Development?

Ans: Sam Pitroda (He is also widely considered to have been responsible for India’s communications revolution)

2) The first woman of the world to climb Mt. Everest four times?

Ans: Lakpa Sherpa (Nepali)

3) Which is called the Mother of Parliaments ?

Ans: The British Parliament

4) World Computer Literacy Day is celebrated on —-?

Ans: 2nd December

5) Nickname of New York City?

Ans: Big Apple

6) What is the common name for ascorbic acid?

Ans: Vitamin C

7) Who was the first Indian to join the Indian Civil Services

Ans: Satyendranath Tagore

8) Who is the CEO of Yahoo?

Ans: Timothy R. Morse (Carol Bartz lost her position as CEO on Sept 6, 2011)

9) Speed of computer mouse is measured in which unit?

Ans: Mickey

10) A person who speaks several languages is?

Ans: Polygot

About keralawebdesigner

Web and Graphic Designer

Posted on November 17, 2011, in Current Affairs, Kerala PSC Questions. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: