PSC Questions on 24-11-11

1) Which is the largest bear on earth?

Ans: The polar bear

2) Who won 2011 Booker Prize ?

Ans: Julian Barnes

3) Which State recently started ” My Stamp ” in Postal Service ?

Ans: Kashmir

4) Biological pigment, that gives colour to human skin—-?

Ans: Melanin

5) H1N1 virus causes which diseases?

Ans: Swine flue

6) Symbolic sign of rupees is the combination of …… scripts.?

Ans: Roman and Devnagari

7) What is a GPS?

Ans: Global Positioning System (GPS) .

8) Who invented the automobile?

Ans: Karl Benz.

9) American Gandhi?

Ans: Martin Luther King

10) What is the largest flower in the world?

Ans: The Rafflesia Arnoldii.

About keralawebdesigner

Web and Graphic Designer

Posted on November 24, 2011, in Kerala PSC Questions. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: